DIMBARA SPOTLIGHTS

Infällda spotlights i taket

Infällda spotlights i taket är en populär belysning. Designlight Q1MW är en 230 volts dimbar LED spotlight med hög prestanda som går att montera direkt i isolering. Spotlighten har en max ljusstyrka på 380 lumen vilket är något svagare en än 40watts glödlampa.

En 230 volts dimbar LED spotlight vid namn Designlight Q1MW

Led

Fördelarna med LED är många och det finns ingen anledning att inte välja LED idag. Det finns gott om LED lampor som går att dimra så se bara till att välja rätt grejer så ska det inte vara några problem.

Lumen istället för Watt

När vi ska bedöma hur starkt en lampa lyser är så är vi vana att titta på antal watt. Att använda watt fungerar inte för en LED lampa eftersom en LED lampa kan ge olika mycket ljus ifrån sig beroende på hur den är bygg. När du ska välja en LED lampa så titta istället på hur många lumen (lm) den ger ifrån sig. En 25w glödlampa motsvara 220-250lm och en 40w glödlampa motsvara 410-470lm.

Färgtemperatur

En ljuskällas färgtemperatur mäts i Kelvin. Ett stearinljus har en färgtemperatur på 1500K och en vanlig glödlampa har en färgtemperatur på 2700K. De flesta LED lampor har en färgtemperatur på 2700k-3000k. För ett lite varmare ljus så rekommenderas en lampa med 2700.